Connect with us

Genel

PLASFED 2013 yılı plastik raporunu açıkladı

Published

on

Türkiye plastik üretiminde Avrupa’da ikinci, dünyada yedinci sırada!  Büyüme sürerken, yapısal sorunlar kendisini hissettiriyor.

  • Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED), Türkiye Plastik Sektörü Raporu 2013’ü yayınladı. Plastik üretimini 8,1 milyon tona yükselterek Almanya’nın ardından Avrupa ikincisi konumuna yükselen Türkiye plastik sektörünün ağırlıklı kısmını oluşturan mamullerde, 2013 yılı üretimde değer bazında yüzde 17 artışla 34.3 milyar dolar üretim değerine ulaşıldı.
  • Türkiye ve dünya plastik sektörü, üretim, dış ticaret verileri, ekonomik gelişmeler ve plastik sektörüne etki edebilecek ekonomik gelişmeler-risklere yönelik değerlendirmelere de yer verilen raporu değerlendiren PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, “Büyümeye devam ediyoruz. Ancak başta kur riski olmak üzere, yapısal nedenlerden dolayı ciddi bir dış ticaret işlemi gerçekleştiren sektörümüzü zor günler bekliyor. Hem yeni gelişmelerle ortaya çıkan kısa vadeli risklerin, hem de yapısal sorunlar nedeniyle uzun vadeli risklerin farkındayız. Sektörümüze yönelik karar alıcılarla birlikte yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.
    Selcuk Aksoy_PLASFED_bsk

    PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy

Plastik sektörüne yönelik en kapsamlı ve düzenli verileri üreten Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED), Türkiye Plastik Sektör Raporu 2013’ü yayınladı. Mamul ve hammadde üretim, dış ticaret ve birim fiyatlarına ilişkin veri ve analizlere yer verilen raporda, Türkiye ve dünya plastik sektörü verilerinin yanı sıra 2014’e ilişkin ülke ve dünya ekonomisindeki gelişmeler, olası riskler ve plastik sektörüne etki etmesi olası ekonomik gelişmelerle risklere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

Plastik sanayicilerinden Türkiye’ye yeni bir unvan: Avrupa’nın ikinci büyük plastik üreticisi ülke

2013 yılı verilerinin değerlendirilmesiyle, Türkiye’nin 8,1 milyon ton üretimle Avrupa’nın ikinci büyük plastik üretici ülkesi konumuna yükseldiği de kesinleşti. PLASFED, 2013 yılı 9 aylık verileriyle Türkiye’nin ikinci sıraya yükseleceğine yönelik tahminini daha önce kamuoyuna duyurmuştu.

Üretim miktarı bazında yüzde 2,8 payla dünyanın 7.nci büyük plastik üreticisi ülkesi olan Türkiye, diğer yandan, 19,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle de dünya dış ticaretinden yüzde 2 pay aldı. Dünya plastik mamul ihracatındaki payı yüzde 1 seviyesinde gerçekleşti. Buna karşılık hammadde ithalatındaki payı yüzde 3,4 olarak gerçekleşti. Plastik mamullerde 2013 sonunda bir önceki yıla göre yüzde 13 artışla, 4 milyar 583 milyar dolar ihracata ulaşıldı. Plastik mamullerde yurt içi talebin tamamına yakını karşılandı; 1 milyar 680 milyon dolar dış ticaret fazlası verildi. Plastik mamul ve hammaddede toplam ihracat 5.6 milyar TL’ye ulaştı. Buna karşılık, Türkiye’de yeterli üretim olmaması nedeniyle zorunlu olarak sektör 10.9 milyar dolarlık hammadde ithal etti.

Advertisement

2013 yılı plastik mamullerdeki gelişmeler!

Türkiye’de plastik sektörünün hemen hemen tamamını oluşturan plastik ürünlerde miktar bazında üretim bir önceki yıla göre yüzde 14 artarak 8,1 milyon tona yükseldi. Bu üretimin değeri ise 34 milyar 364 milyon dolar olarak ölçüldü. Sektör, plastik mamullerde toplam yurt içi talebin yüzde 91’ini karşılarken, üretimin yüzde 13’ünü de ihraç etti. Sektörün ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 4 milyar 583milyon Dolar, ithalatı 2 milyar 902 milyon dolar, dış ticaret fazlası da 1 milyar 680 milyon dolar oldu. Türkiye plastik mamul üreticileri, az sayıda dış ticaret fazlası veren sektörlerden biri olma özelliğini 2013 yılında da korudu.

Kişi başına plastik mamul tüketimi 74 kg oldu!

Ekonomik gelişmişlikle doğrudan ilişkisi bulunan kişi başına plastik mamul tüketimindeki artış da devam etti. Plastik mamullerde yurt içi tüketim miktar olarak 7,1 milyon ton, değer bazında ise 32 milyar 684 milyon dolara ulaştı. Kişi başına tüketim 2007 yılındaki 58 kg. seviyesinden, krizin de etkisiyle 2009 sonunda 50 kg.’a düştü; ancak bu yılın sonundan itibaren düzenli ve hızlı bir artışla, 2013 yılı sonunda 74 kg. seviyesine ulaştı. PLASFED raporunda, kişi başına tüketimin hala gelişmiş batı ülkelerinin yüzde 60’ı seviyesinde olduğu bilgisine de yer verildi.

İhracatçı Birliği liderliği plastik sektöründe!

Advertisement

Plastik sektörünün dahil olduğu İMMİB kayıtlarına göre 2013 yılında, bu gruba dahil sektörler içinde en fazla ihracat yapan sektör yeniden plastik oldu. Plastik sanayii, toplam kimya sektörü grubu içinde toplam ihracatın yüzde 30’unu yaptı.

Yatırımlarda gerileme!

PLASFED raporunda, sektörün makine-teçhizat yatırımlarındaki gerilemeye de dikkat çekildi. Rapora göre, sektörün makine-teçhizat yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında azalarak 732 milyon dolar seviyesine geriledi.

Övünülecek başarıların da farkındayız, risklerin de!

Rapora ilişkin bir değerlendirme yapan PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy, sektörün büyümesinden memnuniyet duyduklarını ancak risklerin de farkında olduklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:  “Plastik sektörümüz büyümeye devam ediyor. Bunun bilincindeyiz ancak başta kur riski olmak üzere, yapısal nedenlerden dolayı ciddi bir dış ticaret işlemi gerçekleştiren sektörümüzü zor günler bekliyor. Hem yeni gelişmelerle ortaya çıkan kısa vadeli risklerin, hem de yapısal sorunlar nedeniyle uzun vadeli risklerin farkındayız. Sektörümüze yönelik karar alıcılarla birlikte yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor. Öncelikle, TL’nin değer kaybının ihracat açısından avantaj sağladığı zannedilse de sektörümüzün zorunlu olarak, Türkiye’de üretimi olmadığı için çok büyük miktarda hammadde ithal ettiği unutulmamalı. Bunun yanında, üretimin büyük kısmı da iç pazarda tüketiliyor. Dolayısıyla plastik sektörü iki yönlü bir kur riskini taşımaktadır. Ayrıca, plastiğe yönelik algı sorunu, hammaddede dışa bağımlılık gibi yapısal sorunlarımız devam ediyor. Makine teçhizat yatırımlarındaki gerileme de dikkat edilmesi gereken bir husus. Umutsuzluk ya da sürekli şikayet etme gibi bir alışkanlığımız olmadığını daha önce de gösterdik. Karar alıcılarla birlikte hızla kısa vadeli sorunlarımıza ve ciddi çalışmalarla da uzun vadeli sorunlarımıza yönelik çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. PLASFED olarak gerek bilgi, gereke öneriler açısından birikimimiz var. Sektör mensuplarımızı Türkiye’ye “Avrupa İkinciliği” unvanını kazandırmalarından dolayı bir kez daha tebriklerimi iletiyorum.”

Advertisement

PLASFED Türkiye Plastik Sektörü Raporu-2013’ten önemli bazı başlıklar:

  • Türkiye’de 2013 yılı sonu itibariyle plastik sektöründe faaliyet gösteren yabancı sermayeli firma sayısı 252’ye ulaştı. Bu firmaların yüzde 69’u Avrupa ülkelerinde yerleşik şirketlerden oluştu. Ülke bazında en yüksek ağırlık yüzde 17,1 ile Almanya oldu.
  • Sektörün zorunlu olarak hammadde ithalatı bağımlılığı devam etti. Sektörün ithalatı miktar bazında yüzde 8 artarak 6 milyon 56 bin tona, değer bazında ise yüzde 11 artarak 10 milyar 979 milyon dolara yükseldi.
  • TOBB kayıtlarına göre Türkiye’de faaliyet gösteren plastik sektörü firma sayısı 14 binin üzerine çıktı. Bu firmaların yüzde 99’u KOBİ sınıfında bulunuyor. Sektörde 250 bin kişinin istihdam edildiği tahmin ediliyor.
  • Sektörün katma değer toplamı 14 milyar dolar olarak gerçekleşti.
  • Türkiye plastik sektörünün üretiminin yüksek olmasına rağmen, toplam üretimin ihracata dönüşmesinde yeterli seviyeye ulaşamadı. Almanya 15,3 milyon ton üretimi ile 27 milyar dolarlık, İtalya 8 milyon ton üretimi ile 10 milyar dolarlık plastik mamul ihraç edebiliyor. Belçika, Fransa ve Hollanda Türkiye’nin çok altında üretim yaptıkları halde 5 ile 6,2 milyar dolarlık plastik mamul ihracatı yapabiliyor.
  • Türkiye plastik sektörü hammadde ve plastik mamullerde doğrudan 5,6 milyar dolarlık ihracat yaparken, ihracatçı sektörler kanalı ile de en az 6 milyar doların üzerinde dolaylı ihracat yapıyor. Plastik sektörünün doğrudan ve dolaylı toplam ihracat katkısı 11 milyar doların üzerindedir. Bu alandaki kesin verilerin üretilmesi için ayrı bir analiz yapılması gerekmektedir.
  • Yatırım Teşvik Kararnamesinde plastik sektörü OSB dışındaki yatırımlarda sadece 6. Bölgede desteklenmektedir. Sektörün ağır küresel rekabet şartları nedeniyle yatırımları önem taşımaktadır. Yatırımlar açısından teşvik uygulamaları bakımından plastik sektörünün rekabet gücü aşınıyor.

Plastik Mamullerde Genel Arz ve Talep Dengesi

1000 TON

Milyon ABD $

 

2012

2013

Advertisement

% Artış

2012

2013

% Artış

Üretim

7.161

Advertisement

8.125

13

29.335

34.364

17

Advertisement
İthalat

492

535

9

2.576

2.902

Advertisement

13

İhracat

1.368

1.510

10

4.038

Advertisement

4.583

13

Yurtiçi Tüketim

6.284

7.150

14

Advertisement

27.874

32.684

17

Dış Ticaret Fazlası

877

974

Advertisement

11

1.461

1.680

15

İhracat/Üretim ( % )

19

Advertisement

19

14

13

İthalat / Yurtiçi Tüketim ( % )

8

7

Advertisement

9

9

İhracat/İthalat ( % )

278

282

157

Advertisement

158

Genel

Plastik Nedir?

Published

on

En yaygın kullanılan atıklardan olan plastik, karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), azot (N) ve diğer organik ya da inorganik elementlerin oluşturduğu monomer adı verilen; basit yapıdaki moleküllü gruplardaki bağın koparılarak polimere dönüştürülmesi ile elde edilen malzemelere verilen isimdir. Bir monomerpolimerizasyon yoluyla başka monomer molekülleri ile birleşerek çok uzun zincir şeklinde bir polimer meydana getirmektedir. Böylelikle çeşitli monomerler veya monomer kombinezonu kullanılarak çeşitli tipte plastikler elde edilir. Polimerlerden oluşan plastikler, polimerlerin farklı kimyasal yapılarından dolayı farklı fiziksel özellikler gösterirler ve bu özelliklerinden dolayı da sınıflandırmaya tabii tutulurlar. Polimerler çeşitli kriterlere göre sınıflandırılır.

Polimerlerin sınıflandırılması

Polimerlerin sınıflandırılmasında en çok kullanılanı, işleme yöntemine göre sınıflandırılır. Polimerler termoplastikler ve termosetler olmak üzere iki büyük gruba ayrılır.

Termoplastiklerin özellikleri nelerdir?

Termoplastikler, ısı ve basınç altında ergiyip şekillendirilebilen ve soğutulduğunda da sertleşebilen malzemelerdir.  Termoplastikler lineer ve dallanmış zincirli moleküllerden oluşmaktadır. Bağ yapılarını incelediğimizde monomerleri bir arada tutan kovelent bağlar, zincirleri bir arada tutan Van der Waals bağlardır.  Artan sıcaklıkla birlikte moleküller arası bağ zayıflar ve zincir moleküllerinin birbiri üzerinde kayması başlar.

Termosetlerin özellikleri nelerdir?

Termosetler, ısıtılıp soğutulduklarında termoplastiklerin aksine kalıcı olarak katılaşmaktadır. Çünkü ısıtılıp soğutulma esnasında kimyasal yapılarında değişiklikler oluşur. Yapılarında bulunan çapraz bağlar nedeniyle gevrek, yüksek sıcaklığa dayanıklı bir yapı ortaya çıkmaktadır.

Advertisement

Plastikler nasıl sınıflandırılır?

Plastiklerin sınıflandırılması fiziksel esasa göre de sıklıkla yapılmaktadır.  Amorf, kristal ve yarı kristalin olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Amorf yapıda molekül zincirleri, birbirine göre karışık bir şekilde bulunmaktadır. Kristalin yapıda ise molekül zincirleri birbirine göre üç boyutlu bir düzeni andıran bir şekilde bulunmaktadır.
Kristalin yapının oluşması molekül zincirlerinin şekline (lineer, dallanmış, çapraz bağlı) ve molekül zincirleri arasındaki kuvvetlere bağlı olmaktadır. Zincirlerin birbirine tertiplenmesine göre amorf ve kristalin gibi yapı özellikleri ortaya çıkmaktadır. Soğutma yoluyla ergimiş durumdan katı duruma geçildiğinde lineer zincirler birbirine daha çok yaklaşabilirler ve dolayısıyla kristalin bir yapı oluşturabilmektedirler. Bu nedenle lineer molekül zincirine sahip plastikler oldukça büyük bir kristalleşme kabiliyeti gösterirler. Dallanmış zincirler birbirlerine kolayca yaklaşamazlar bu nedenle kolay bir şekilde kristalin halini alamayıp, genellikle amorf bir yapı oluştururlar. Aynı şekilde çapraz bağlı molekül zincirleri (termosetler) amorf bir yapı meydana getirirler. Kristalin yapı daha rijit olmakla birlikte genellikle daha yüksek ve daha belirgin ergime sıcaklığına, daha büyük çekme, sürünme, ısı mukavemetine, düşük viskoziteye sahiptir. Amorf yapı düşük ergime sıcaklığı ve çekme mukavemetine sahiptir. Amorf yapılar, kalıp içerisinde kristalin yapılar gibi kolay akmazlar.

Plastik çeşitleri nelerdir?

Amorf termoplastiklere ABS, PC, PMMA, PS ve PVC örnek verilebilir. Yarı kristalin termoplastiklere PBT, PP, PE, POM, PA örnek verilebilir.

Plastiklerin özellikleri nelerdir?

Plastikler, günümüzde gerek miktar gerekse çeşit bakımından büyük gelişme göstermektedirler. Hafif, kolay işlenebilir, korozyona karşı dayanıklı, iyi elektrik ve ısı yalıtkanlığına, iyi bir yüzey kalitesine ve görünüme sahip olan polimerin özellikleri aşağıdakiler gibidir.

Plastiklerin görünüşü: Plastiklerin çoğu renksizdir. Bu yüzden istenilen rengi elde etmek için renk verici maddeler kullanılır.
Plastiklerin yüzey sertliği: Plastik malzemelerin bir dezavantajı, yüzeylerinin yumuşaklığı ve çizilmeye karşı direncinin az olmasıdır.
Plastiklerin yoğunluğu: Plastik malzemelerin yoğunlukları, diğer çoğu malzemelerin yoğunluklarından daha azdır. Plastiklerin yoğunluğu 0.8-2.5 g/cm3 arasındadır. Bundan dolayı hafifliğin önemli olduğu yerlerde plastikler kullanılmaktadır.
Isısal özellikler: Çoğu plastik geniş bir sıcaklık aralığında yumuşama göstermektedir. Genellikle plastiklerin ısı iletkenliği düşüktür ve bu sebeple sürtünme veya tekrarlanan gerilmelerin sebep olduğu sıcaklık büyümesi, malzeme içerisinde ısı birikmesine neden olur. Bu olay ısıl yorulmaya yol açar. Isıl yorulmayı azaltmak için, plastik malzemelere katkı maddeleri ilave edilir. Bu amaçla en çok kullanılan katkı maddeleri metal tozları veya çeşitli elyaflardır.
Kimyasal özellikler: Plastikler, metal malzemelere göre kimyasal alanlara daha dayanıklıdırlar. Genellikle termoplastikler zayıf asit, alkali ve tuzların sulu çözeltilerinden etkilenmezler. Termoplastiklerin çoğu organik solventlerin etkisi altında çözünme veya şişme gösterirler; kuvvetli asit veya alkalilerden kimyasal olarak etkilenirler.
Alevlenme: Plastikler aleve karşı çok hassastırlar. Genellikle termoplastiklerin çoğu alevle veya aşırı ısı ile temas ettikten sonra kullanılmaz hale gelirler.
Hava etkisiyle bozunma: Radyasyon, uçan parçacıkların meydana getirdiği aşınma, yağmur veya dolu erozyonu ve hava kirliliğinin kimyasal etkisinin bir neticesiyle plastiklerde yıpranma olabilmektedir. Genelde iklim şartları, plastiğin renginin solmasına veya bozulmasına neden olmaktadır.
Elektriksel özellikler: Elektriksel özellik bakımından en önemli faktör elektriksel iletkenliktir. Genelde plastiklerin elektrik iletkenlikleri zayıftır, yalıtkan olarak kullanılırlar.Polimerin yapısındaki zincirlerin sert ve bükülmez olması, zincirlerin birbirini kuvvetli etkilemesi, yüksek kristalizasyon ve yönlenme olayları elektronların serbest hareketlerini engellemekte ve plastiklerin düşük elektrik iletkenliğine neden olmaktadır.
Mekanik özellikler: Kristalizasyon derecesinin büyümesi ile malzemenin ergime derecesi artmaktadır

, bunun sonucu olarak mekanik mukavemet artmaktadır. Plastiklerin mekanik özellikleri kimyasal ve fiziksel hallerinin yanı sıra sıcaklığa da bağlıdır. Ayrıca cam elyafı ilave edilerek mekanik özellikler yükseltilebilirler.

Advertisement

Continue Reading

Genel

Plastik sanayinde yatırım teşviki yüzde 90’a çıktı

Published

on

Şehir içine sıkışmış, dağınık bir şekilde faaliyetlerini sürdüren plastik üreticilerini modern bir üretim alanında toplayacak olan PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar için uygulanacak yatırım teşvik oranı yüzde 45’ten yüzde 90’a çıktı.

Kırklareli Vize’de plastik sektörünün sanayi yapılaşması adına örnek olacak projesinde yer alan katılımcılar genel teşvik uygulamalarından ve bölgesel destek unsurlarından azami ölçütte yararlanacak.

PAGDER ASLAN OSB, Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak yapılandırıldığı için Teşvik Yasası’nın katma değer vergisi muafiyeti, kurumlar vergisi muafiyeti ve gümrük vergisi muafiyeti uygulamalarını içine alan genel teşvik uygulamalarından ve bölgesel destekler kapsamındaki vergi indirimlerinden faydalanacak.

Referans değer olarak verilen yüzde 90 yatırım teşvik destek miktarı, yeni istihdam edilecek personel sayısına, yatırım finansmanı olarak kullanılacak kredi miktarına ve yatırım konusuna göre değişiklik gösterecek.

Advertisement

PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan Eroğlu

PAGDER ASLAN OSB’de 5 milyon TL tutarında bir yatırımla plastik imalatına yönelik bir tesis kurulduğunda yararlanılabilecek kurumlar vergisi indiriminin yüzde 40 olarak uygulanacağını ifade eden PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan Eroğlu, söz konusu örnek yatırıma göre devletin 2 milyon TL tutarındaki vergi alacağından vazgeçeceğini belirtti. Eroğlu; “Yapılan yatırım öncelikli yatırım konuları içinde ise, bu tutar 2 milyon 750 bin TL’ye çıkmakta. Ayrıca, bu destekten yararlanmak için yatırımın tamamlanması gerekmemekte ve yatırım harcamasını yapıldığı dönemde devam eden faaliyetlerinden elde edilen kazançlar için destekten yararlanılabilmektedir” açıklamasında bulundu.

PAGDER ASLAN OSB katılımcılarının yararlanacağı destek oranlarının yatırımın konusuna göre değişkenlik göstereceğini bildiren Eroğlu şu bilgileri paylaştı. “Katılımcılar 5 yıl boyunca

, OECD Orta-Yüksek Teknoloji tanımına giren yatırımlarda 6 yıl, öncelikli yatırım konuları içindeki yatırımlarda 7 yıl sigorta primi işveren hissesi desteğinden istifade edilebilecek. Bu durumda, devlet desteği 1 milyon 750 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Katılımcıların sahip olduğu Yatırım Teşvik Belgesine bağlı olarak PAGDER ASLAN OSB’de yapılacak 5 milyon TL tutarındaki bir yatırım için, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti ve faiz ve kâr payı desteği haricinde, yapılacak yatırım öncelikli yatırım konuları içindeyse yüzde 90’a kadar olmasa bile yüzde 65’e varan oranlarda devlet desteğinden yararlanabilecek.”

Plastikçilere yüzde 30 ucuz enerji olanağı

Kırklareli’nin Vize ilçesinde, Türkiye’nin ilk Özel İhtisas Plastik Organize Sanayi Bölgesi olarak faaliyete geçecek ve sanayi yapılaşmasına büyük katkı sağlayacak olan PAGDER ASLAN OSB, Çorlu ve İstanbul Havalimanı; Tekirdağ ve Ambarlı limanları; Alpullu, Durak tren istasyonları ile E5, TEM Otoyolu ve Kapıkule gibi bölgenin önemli havalimanı, karayolu, liman ve istasyonlarına, gümrük kapısına yakınlığı ile de lojistik olarak büyük kolaylıklar sunuyor. Direkt iletim hattına bağlanmak suretiyle çevre organize sanayi bölgelerine göre yüzde 30 daha ucuz enerjiye sahip olacak sanayicilere yalnızca elektrik dağıtımı değil, sürdürülebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanımı, yenilikçi-yeşil üretim sahaları, solar enerji gibi konularda da çözümler sunulacak.

Eylül ayı sonuna kadar avantajlı alım imkanı

Advertisement

Alt yapı çalışmaları tamamlanan 650 bin metrekarelik birinci etabın tamamını 77 plastik sanayicisine kazandıran PAGDER ASLAN OSB, bölgede yer almak isteyen plastik sanayicilerine özel kampanya başlattı. Yüzde 90 yatırım teşviki, yüzde 30 ucuz enerji gibi olanaklarla sanayicilerin küresel rekabet güçlerini arttırmaya katkı sunacak PAGDER ASLAN OSB’de 30 Eylül 2020’ye kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde 251 liralık metrekare satış fiyatı ile sanayiciler plastik üssünde yer sahibi olabilecek.

Continue Reading

Genel

Nexans teknolojisini Yeşilköy’de

Published

on

“Hayata enerji verir” sloganıyla müşterilerine yüksek performanslı kablo ve kablo çözümleri sunan Nexans, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kurulan hastanenin inşaatında kullanılmak üzere, yangına karşı güvenli enerji kablolarının tedariği için harekete geçti.

Sektörün lider global oyuncularından Nexans, 45 günde tamamlanması planlanan bin oda kapasiteli hastaneyi, yangına karşı güvenli son teknoloji ürünü Alsecure kablolarıyla buluşturabilmek üzere, tüm birimleriyle koordineli bir şekilde organize olarak ivedilikle tedariğe başladı.

Nexans Türkiye Genel Müdürü Atilla Kurtiş, konuyla ilgili “Nexans olarak, bugüne kadar gerek Türkiye’de gerekse dünyada, hastane de dahil olmak üzere, sayısız dev projeye imza attık. Bununla birlikte içinde bulunduğumuz dönemi de gözeterek, bu projenin bizim için ayrı bir önemi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye’deki 2 fabrikamız ve 500 çalışanımızla üretime devam ettiğimiz bu olağanüstü dönemde tabi ki bu proje için de ihtiyaçlar  doğrultusunda hızla harekete geçerek, en kısa sürede kablo tedariğini gerçekleştirebilmek için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. En üst seviye güvenlik için dizayn edilmiş Nexans teknolojisini Yeşilköy’deki hastanemiz ile buluşturacak olmaktan dolayı da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi..

buy kamagra

Advertisement

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler

Haber Plastik sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et