Connect with us

Etkinlikler

IPACK 27. Yılında Yoğun Talep Gördü

Yayın Tarihi:

on

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle son yıllarda AB uyum politikaları ile beraber önemi giderek artan ambalaj ve gıda işleme sektörlerini bir araya getiren IPACK 2012 fuarı “yeniliklerle” 27. kez tarafları bir araya getirdi. Fuar, sektördeki gelişmeleri, yenilikleri, fırsatları yerinde görme ve değerlendirme fırsatı verdi. 

ITE Group Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı, sona erdi. 6-9 Eylül tarihleri arasında 4 gün boyunca ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemleri sektörlerini bir araya getiren fuar, sektörde durum analizi yapılan buluşma noktası oldu.

Fuar; gıda işleme makineleri, şişe yıkama, dolum ve kolileme makineleri, dört kenarı yapışık sistemler, termoform sistemler, konveyör sistemler, zarf tipi paketleme makineleri, özel paketleme makineleri, hamur işleme makineleri, ekmek ve unlu mamul pişirme fırınları, pasta, bisküvi, çikolata ve şekerleme üretim makineleri ve ekipmanlar başta olmak üzere pek çok ürünün yer aldığı katılımcı profili ile dikkat çekti. GIDA WorldFood 2012  ile eş zamanlı olarak 5 salonda 504 firma ve 1000’i aşkın  marka ile gerçekleştirilen IPACK 2012,  Gıda WorldFood Fuarı ile birlikte 20 bini aşkın profesyonel tarafından ziyaret edildi.

ITE Group bünyesindeki Rosupack Moscow, Kazupack Kazakistan ve diğer IPACK Ambalaj Fuarları arasında Türkiye ayağı olarak yerini alan IPACK İstanbul, dünyanın dört bir yanında gerçekleşen IPACK Fuarları ile koordineli çalışmalar yürüterek bir dünya markası olma sürecinde hızla ilerliyor.

IPACK 2012, EUF tarafından düzenlenen İran, Azerbaycan  ve Yunanistan ’dan özel alım heyetleri  fuarı ziyaret etti. Bu heyetlerin yanı sıra başta Ortadoğu ve Avrupa olmak üzere Balkan ülkelerinden ve Türk Cumhuriyetleri’nden profesyoneller ağırlandı.

IPACK, aynı zamanda 9 yıldır düzenli olarak Türkiye’nin en önemli gıda fuarı olan WorldFood Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. Bu durum sektörün gelişimi ve yeni pazarlara açılmasında büyük bir avantaj yaratıyor. GIDA WorldFood Fuarı’na katılan üreticilerin ve profesyonel ziyaretçilerin, gıda ve endüstriyel tesis yatırımları için aynı platformda bir araya gelmeleri gelecek yatırım planları açısından geliştirilebilir yönde olmasına olanak tanıyor.

Tarım makine imalatçıları, gıda imalat sanayi mensupları, otel ve otel ekipmanları satın alma yetkilileri, elektronik imalat sanayi mensupları, yaş sebze-meyve endüstri mensuplarının başı çektiği geniş bir ziyaretçi profiline sahip olan IPACK, Gıda WorldFood ile beraber toplam 45 bin metrekare alanda gerçekleştirildi. 20. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı GIDA WorldFood 2012  ile eş zamanlı yapılan IPACK 2012, bu sayede sektörün tüm taraflarını bir araya getirmiş oldu. Her iki fuarın katılımcı ve ziyaretçileri, birincil mevcut ve potansiyel iş ortaklarıyla geniş bir platformda sektörün durumunu değerlendirme, yenilikleri ve fırsatları paylaşma, sektörün gündemini belirleme fırsatı buldular.

IPACK 5-8 Eylül 2013 tarihlerinde 28. kez gerçekleştirilecek.

Devamını Oku
Advertisement

Etkinlikler

Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Hazırlıkları Başladı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından PAGEV iş birliğinde düzenlenen Plast Eurasia İstanbul 2022 fuarı, 23-26 Kasım 2022 tarihleri arasında 31. kez sektör profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Fuar 30. Yılında 60 Bini Aşkın Ziyaretçiyi Ağırladı

2021 yılında 120 bin metrekarelik alanda 854 katılımcı firma ile 60.742 ziyaretçiyi bir araya getiren fuar, önemli iş bağlantılarına sahne oldu. 138 ülkeden 8.971, Türkiye’nin dört bir yanından 51.771 ziyaretçiyi, Rusya’dan Ortadoğu ve Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyayı temsil eden 39 ülkeden 900’ün üzerinde alım heyetini ağırlayarak katılımcı ve ziyaretçilerinden tam not aldı.

Fuar Katılımcı ve Ziyaretçilerin Beklentilerini Fazlası İle KarşıladıKatılımcıların %95’inin 2022 yılında da katılımcı olarak fuarda yerlerini alacağını belirttiği 2021 fuarından, ziyaretçilerin %92’si memnun ayrıldı.

Katılımcılar, fuara katılma amaçları olan şirket imajını güçlendirmek, yeni ürün/hizmet tanıtmak, ulusal ve uluslararası pazardan müşteri kazanmak, mevcut iş bağlantılarını güçlendirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak, rekabetten geri kalmamak gibi konularda fuarın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirtti.

Fuar Plastik Sektörünün Ticaret Noktası Olma Konumunu Sürdürdü

Fuarı ziyaret etme amaçları arasında en ön sıralarda yenilikleri görmek

buy kamagra

, yeni tedarikçiler bulmak ve ürün sipariş etmek olan ziyaretçilerimizin %35’i fuar esnasında sipariş verdiğini ve %64’ü fuardan sonra sipariş vermeyi planladığını ifade etti.

Fuar ziyaretçilerinin %21’ini karar vericiler, %16’sını üst düzey yöneticiler, %53’ünü yöneticiler oluşturdu. Fuarda aradıkları ürün ve hizmet çeşitliliğini bulan ziyaretçilerin %95’i fuar tekrar ziyaret etmeyi düşündüğünü belirtti.

  1. Yılın Hazırlıkları Çoktan Başladı

Fuar esnasında katılımcılarından 23-26 Kasım 2022 için ön talepleri toplamaya başlayan fuarın satışları Mart ayında başladı. Hazırlıklarını erkenden başlatmak ve fuarın sunduğu fırsatlardan maksimum faydayı sağlamak isteyen eski katılımcıların yanı sıra yeni katılımcılardan da yoğun ilgi var.

Detaylı bilgi için;

info@plasteurasia.com

www.plasteurasia.com

Devamını Oku

Etkinlikler

CHINAPLAS’ın Tema Rengi Yeşil

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

“Çift karbon çağının” ortaya çıkışı, karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik daha fazla çabayı tetikledi. Birçok ülke, bölge ve kimya kuruluşu net sıfır emisyon ve karbon nötrlüğü hedefini belirlemiştir. Yeşil ve düşük karbon, plastik ve kauçuk endüstrilerinde sıcak bir konu haline geldi. 25-28 Nisan tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan CHINAPLAS 2022, yenilikçi yeşil çözümler başlatmak için dünyanın her yerinden 4.000’den fazla önde gelen katılımcıyı bir araya getirecek. CHINAPLAS 2022’de karbon nötrlüğü ve sürdürülebilir kalkınma gibi yeşil konulara odaklanan birçok kaçırılmayacak eşzamanlı etkinlik düzenlenecek.

Plastik Geri Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Konferansı: İlham Veren Yeşil Fikirler
Küresel döngüsel ekonomideki makro eğilimler nelerdir? Sıcak konular ve teknolojiler nelerdir? CHINAPLAS 2022’den bir gün önce Şanghay’da düzenlenecek 3. CHINAPLAS x CPRJ Plastik Geri Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Konferansı ve Vitrini’ne katılarak

buy cheap kamagra oral jelly

, ilgili politikalar ve sektör trendleri hakkında görüşlerini paylaşacak ünlü konuşmacılardan yanıtlar alabilirsiniz. , hem de yenilikçi çözümlerin vitrini.

Farklı ülke ve bölgelerden devlet yetkilileri, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, markalar, makine ve malzeme tedarikçileri davetlidir. %60’tan fazlası nihai ürün/hedefli üreticiler olan 400’den fazla endüstri seçkinine çevrimiçi ve çevrimdışı 50’den fazla konuşma sunacaklar. Konferans, plastik geri dönüşümü için uluslararası eğilimler ve en son politikalar, başarılı vakalar ve geri dönüşüm deneyimlerindeki başarılar ve yenilikçi fikirler gibi konulara odaklanarak, Asya’daki ve genel olarak dünya çapındaki plastik geri dönüşüm endüstrisinin manzarasını ve beklentisini özetleyecek.

Konferansta karbon nötrlüğü, PCR/PIR yenilenebilir plastikler, geri dönüştürülmüş okyanus plastikleri, mono-materyaller, geri dönüşüm için eko-tasarım/tasarım, kimyasal geri dönüşüm, plastik geri dönüşümü için yenilikçi çözümler ve yeni teknolojiler üzerine tartışmaları kolaylaştırmak için tematik seminerler düzenlenecek. geri dönüştürülmüş malzemeler için. Aynı zamanda, plastik geri dönüşümü kapsamında dünyanın önde gelen kuruluşları, yeni malzemeler, teknolojiler ve otomasyon için en son çözümlerini sergileyecek. Uzmanlar ayrıca en son teknolojik başarılarını tanıtacak ve katılımcılarla etkileşime girecek.

Sürdürülebilirlik Rezonatörü: Yeşil Kalkınma Korosu
CHINAPLAS 2022’de Sustainability Resonator adlı kalabalık yaratan bir yerleştirme sanatı kurulacak. Enstalasyonun oluşturulmasına binlerce konuşmacı sesleriyle katıldı. Her ses hücresi benzersizdir. İzleyiciler Sürdürülebilirlik Rezonatörüne girdiğinde ve her bir “ses hücresinde” depolanan ses üretilir. Kendi kendilerine rezonansı tetiklemek için sesleri cep telefonundan dinleyebilirler.

Ses dalgaları (sesler) düşüncelerin temel taşıyıcılarından biridir. Çoğu iletişim, bilgi, duygu ve fikir kaynağını sesin iletilmesinden alır. CHINAPLAS’ın organizatörü, dünyanın her yerinden çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma için sesler topluyor. Sürdürülebilir malzemeler, 3D baskı ve parametrik tasarım sayesinde toplanan sesler, kalabalık yaratan bir yerleştirme sanatı olarak görsel olarak sunuluyor.

Kampanya, CHINAPLAS organizatörü ve genç bir sanatçı olan Alex Long tarafından, tüm dünyadaki plastik ve kauçuk endüstrilerinden, kuruluşlardan, akademik kuruluşlardan işletmelerin katılımıyla başlatıldı. “Çevre koruma, geri dönüşüm, plastik sektörünün geleceğini birlikte şekillendirme, katmanlı üretim, çapraz inovasyon, biyolojik bozunma ve sürdürülebilir kalkınma” fikirlerini yaymak, tüm sektörün, tüm toplumun ve tüm insanlığın dikkatini plastik üzerine çekmek için tasarlanmıştır. geri dönüşüm teknolojisi, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma “Sürdürülebilir kalkınma için sesinizi” tüm dünyada duyurmak için lütfen QR koduna uzun basın veya burayı tıklayın.

Tech Talk: Yeşil Teknolojiler İçin Bir Vitrin
“Yeşil”, Tech Talk konularından CHINAPLAS 2022’nin bir odak noktası olarak görülecektir. Bu eşzamanlı etkinlik, antibakteriyel çözümler, yüzey işleme çözümleri, kalıp içi elektronik çözümler, 5G uygulamaları, çevre dostu çözümler, hafif çözümler, yenilikçi malzemeler dahil olmak üzere 8 tema altında bir dizi açık forumdur ve bunlardan son üçü daha alakalıdır. yeşil teknolojiler ve geliştirme.

Etkinliğe plastik ve kauçuk sektörlerinin önde gelen firmaları katılacak. Gunagdong Guangshan New Material Co., Ltd. çift karbon hedefleri/plastik poşet yasağı bağlamında alev geciktirici geliştirme fikirleri hakkında bir konuşma yapacak; Ningbo Topcentral New Material Co., Ltd. sıfır karbonlu, özelleştirilmiş ve kapsamlı PCR malzemelerinin yanı sıra fu’nun inovasyonunu ve uygulamasını keşfedecek.

Devamını Oku

Etkinlikler

Plast Eurasia İstanbul, 30’uncu yılında 60 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Dünya plastik endüstrisi, 30’uncu kez bölgedeki sektörün en önemli fuarı olan Plast Eurasia İstanbul’da buluştu. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve PAGEV iş birliğiyle düzenlenen fuar, 4 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. 120 bin metrekarelik alanda 854 katılımcı firma ile 60.742 ziyaretçiyi bir araya getiren fuar, önemli iş bağlantılarına sahne oldu. 138 ülkeden 8.971, Türkiye’nin dört bir yanından 51.771 ziyaretçiyi, Rusya’dan Ortadoğu ve Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyayı temsil eden 39 ülkeden 900’ün üzerinde alım heyetini ağırlayarak bu seneki ziyaretçi sayısında rekora imza attı. Fuar, yarattığı katma değerle plastik endüstrisinin geleceğine projeksiyon tuttu.  

Plast Eurasia İstanbul’un geçtiğimiz fuarlarda olduğu gibi bu sene de plastik sektörünün ticari faaliyetlerine büyük bir açılım getirdiğini belirten Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, “Fuarımızı 30’uncu yılın verdiği coşkuyla hem katılımcı ve ziyaretçi sayıları hem de yarattığımız iş hacmi açısından her zamankinden daha büyük bir başarıyla tamamladık. Fuarımız sektör temsilcilerimiz için verimli iş birliklerine sahne oldu. plastik sektörü, fuarımız aracılığıyla sektörün yıllık ihracat bilançosuna nitelikli bir değer kazandırdı” dedi.

Plastik makinelerinden makine yan ve ara sanayi ürünlerine, ham madde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği Plast Eurasia İstanbul, yüksek katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla 1-4 Aralık 2021 tarihlerinde uluslararası düzeyde verimli iş birliklerine elverişli ortam sundu. 60 bini aşan rekor bir ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapatan fuar, ziyaretçilerini 120 bin metrekarelik alandaki fiziksel fuar ortamının yanı sıra, Tüyap’ın geliştirdiği online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya getirdi. Program sayesinde görüşmelerine fuar öncesinde başlayan katılımcı ve ziyaretçiler, fuar sırasında online ortamda görüşmelerini kesintisiz sürdürdü. Katılımcı ve ziyaretçiler 17 Aralık tarihine kadar bu platform üzerinden görüşmelerine devam edebilecek. Online platformu kullanan ziyaretçilerin %86’sı platformdan memnun kaldığını ifade etti.

“Sektör temsilcilerine yeni başarı hikayeleri kazandıracağız”

30 yıldan bu yana kesintisiz olarak gerçekleştirdikleri Plast Eurasia İstanbul ile dünya plastik endüstrisini İstanbul’da bir araya getirdiklerini belirten Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal

buy cheap kamagra online

, “Bu sene 30’uncu yılımızın verdiği coşku, katılımcı ve ziyaretçi sayılarımıza ve fuarın yarattığı iş hacmine yansıdı. Son düzenlediğimiz fuarda yurt dışından 7 bin 801, yurt içinden 44 bin 560 olmak üzere toplam 52 bin 361 ziyaretçimizi ağırlamıştık. Bu sene bu rakamın çok daha üzerine çıkmayı başardık. 138 ülkeden 8.971, Türkiye’nin dört bir yanından 51.771 olmak üzere 60 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaşarak yeni bir rekor kırdık. Yarattığı iş hacmiyle ihracat faaliyetlerini artırmaya odaklanan sektör temsilcilerimizin bu hedeflerine ulaşmalarına kılavuzluk ettik. Yurt dışı ofislerimiz ve alım heyeti programımızın sinerjisi, bu sene de rekor getirdi. MyTüyap ile Business Connect Programı aracılığıyla fuarlarımızın etki alanını daha da genişlettik. Dünya plastik endüstrisini tek çatı altında bir araya getirdiğimiz fuarımızla sektörümüzü 2022 ve sonrasına hazırladık. Elde ettiğimiz bu başarının sektör temsilcilerimize yeni başarı hikayeleri kazandıracağına inanıyoruz” dedi.

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükçekmece’de yer alan Tüyap Fuar Merkezi, 120.000 metrekare kapalı, 25.000 metrekare açık olmak üzere, toplam 145.000 metrekarelik alanıyla dünyanın dev buluşmalarına sahne oluyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trendler